מרק וישסואז
- מתאים ל: 8 סועדים מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף ניר צוק
מרכיבים
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות שמן זית
- 400 גרם כרישה, החלק הלבן בלבד, נקייה ופרוסה
- 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כף קמח
- 1.5 ליטר ציר ירקות
- 5 גבעולי תימין – רק העלים
- 1 כוס שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור
- אגוז מוסקט
- להגשה: 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
אופן ההכנה
1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את שמן הזית, ומטגנים את הכרישה על להבה קטנה תוך ערבוב מבלי להשחים כרבע שעה.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה והקמח, ומאדים דקה נוספת. תוך כדי בחישה מוסיפים את ציר הירקות ועלי התימין, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
3. מוציאים מהסיר רבע מכמות הנוזל והירק, טוחנים בבלנדר ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת ומחממים עד לסף רתיחה.
4. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. להגשה, מוסיפים את הבצל ירוק.
5. ניתן אף להגיש קר, מומלץ עם מעט קרם פרש וזיתי קלמטה קצוצים.