מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מרק וישסואז

מרק וישסואז

תיאור המתכון

באדיבות השף ניר צוק

מרכיבים

אופן ההכנה

1. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את שמן הזית, ומטגנים את הכרישה על להבה קטנה תוך ערבוב מבלי להשחים כרבע שעה.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה והקמח, ומאדים דקה נוספת. תוך כדי בחישה מוסיפים את ציר הירקות ועלי התימין, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
3. מוציאים מהסיר רבע מכמות הנוזל והירק, טוחנים בבלנדר ומחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת ומחממים עד לסף רתיחה.
4. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. להגשה, מוסיפים את הבצל ירוק.
5. ניתן אף להגיש קר, מומלץ עם מעט קרם פרש וזיתי קלמטה קצוצים.