ולנטיין: שמפניה ותותי שדה בציפוי שוקולד
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
שמפניה ותותי שדה בציפוי שוקולד ופרי האהבה באדיבות השף איציק ברק. קינוח מפנק, טעים ורומנטי במיוחד ליום האהבה.
מרכיבים
- 1 שמפניה מובחרת קרה (לפי התקציב)
- 1 מיכל קטן שמנת מתוקה
- 50 גרם חמאה
- 1 חבילה שוקולד מריר
- 1 חבילת תותי שדה שטוף
- 4 פסיפלורה
- 10 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
סמוך למועד ההגשה מחממים את השמנת על האש את השוקולד שוברים לקוביות ולאחר שהשמנת התחממה
מוציאים אותה מהאש, מכניסים את קוביות השוקולד לשמנת ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד להמסת השוקולד.
לוקחים קערה שופכים את המסה לתוך הקערה ודואגים להניח את הקערה על כלי עם מים חמים כדי שיחמם
את המסה שתישאר נוזלית ולא תתקשה.
לוקחים את הפסיפלורה וחוצים לשתיים בוזקים מעל את אבקת הסוכר
אופן הגשה
בתוך קערה מגישים את תות השדה. בתוך צלחת מגישים את הפסיפלורה עם כפיות בפנים. מניחים במרכז השולחן את מסת השוקולד טובלים את התותים בעזרת היד בשוקולד ומאכילים את הבן בת זוג. מקנחים בשמפניה צוננת.