מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ולנטיין: סינטה בקר

ולנטיין: סינטה בקר

ולנטיין: סינטה בקר

תיאור המתכון

סינטה בקר לבבות ירקות שורש עלי תרד פריכים ורוטב יין אדום באדיבות השף איציק ברק.

מרכיבים

אופן ההכנה

מתבלים את נתחי הסינטה במלח פלפל ועלי הטימין. לוקחים מחבת מניחים על הגז על אש גבוהה בוזקים את שמן הקנולה למחבת מוסיפים את שן השום ברגע שהשמן חם משחימים את הבשר מכל צדדיו.
מוציאים ומניחים על מגש לתוך המחבת, בוזקים את היין ומצמצמים על אש קטנה עד לכדי שליש מהכמות
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את הבשר לפרק זמן של 10 דקות למידת עשיה של מדיום.
לבנתיים לוקחים סיר עמוק ממלאים במים מוסיפים
מעט מלח ומרתיחים את המים עד שהמים רותחים
לוקחים את הירקות הקלופים פורסים אותם לפרוסות ובעזרת פורמה קטנה בצורת לב (אם לא מוצאים פורמה בצורת לב ניתן לעשות פרחים בעזרת פורמה בצורת פרח) יוצרים צורה של לבבות. מבשלים את הירקות במים החמים כל סוג בניפרד עד להתרככות
הירק. מוציאים את הבשר לאחר כעשר דקות ונותנים לו לנוח. לוקחים מחבת מניחים על האש מוסיפים את שמן הזית והירקות ממליחים ומפלפלים.

אופן הגשת המנה
לוקחים צלחת שטוחה גדולה מניחים את נתח הסינטה במרכז בוזקים את רוטב היין על הבשר ואת לבבות ירקות השורש מניחים על חלק מהבשר ועל הצלחת.