ולנטיין: באנג'י תות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מפנק לוולנטיין.
באדיבות רשת גלידת "אייסברג".
מרכיבים
- תותים טריים חתוכים לפרוסות
- נוגטין – שקדים פרוסים ומקורמלים
- רוטב תותים – תותים מבושלים בסוכר (יחס 600 סוכר על קילו תות) ומעט בלסמי
- גלידת וניל
- חומרים לפנקוטה לימון:
- 500 גר' חלב
- 500 גר' שמנת מתוקה
- 250 גר' סוכר
- גרידה מלימון אחד
- 4 גר' ג'לטין
- חומרים לטוויל וניל:
- 100 גרם חמאה 100 גר' אבקת סוכר 100 גר' חלבון 100 גר' קמח תוכן של מקל וניל
אופן ההכנה
אופן הכנת הפנקוטה לימון:
1. מרככים ג'לטין במי קרח, מביאים לרתיחה את החלב, השמנת, הסוכר והלימון.
2. מוסיפים את הג'לטין המרוכך למסה, לערבב ולסנן
3. להעביר לתבנית סיליקון ולצנן.
אופן הכנת הטוויל:
1. לרכך חמאה במיקסר (עם גיטרה), להוסיף אבקת סוכר תוך כדי ערבוב, להוסיף את החלבון וניל עד שמגיעים למסה אחידה.
2. לנפות את הקמח לתוך המסה.
3. צריך לעמוד במקרר שעה לפני אפיה, למרוח טוויל דק בתוך שבלונה על גבי משטח סיליקון, לפזר פיסטוק גרוס מעל.
4. אפייה בטמפ' של 170 מעלות ל-14 עד 16 דקות.
הערות
בכוס באנג'י (גבוהה) מסדרים לפי הסדר הבא:
1.תותים טריים חתוכים לפרוסות
2.נוגטין – שקדים פרוסים ומקורמלים
3.רוטב תותים
4.כדור גלידת וניל
5.תותים טריים חתוכים לפרוסות
6.כיפות של פנקוטה לימון
7.כדור גלידת וניל
8.תותים טריים חתוכים לפרוסות
9.טוויל וניל