ולנטיין: תבשיל עדשים ובשר
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 2 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות : שומרי משקל מתוך הספר בלי ייסורי מצפון, כל מנה שווה ל- 7 נקודות.
מרכיבים
- כוס ושליש עדשים ירוקות (250 ג')
- 1/2 ק"ג בשר עגל רזה תוך לקוביות
- בצל בינוני קצוץ
- 4 כוסות מים
- 450 ג' עגבניות מרוסקות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 1 כוס גבעולי סלרי פרוסים
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 שן שום מעוכה
- 1 עלה דפנה
- מלח ופלפל
- תרסיס שמן
אופן ההכנה
משרים את העדשים כשעה במים רותחים, שוטפים ומסננים.
מרססים סיר גדול בתרסיס שמן ומחממים על אש בינונית, מוסיפים מחצית מקוביות הבשר ומשחימים. מוציאים ומשחימים בדרך זו את המחצית השנייה.
מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד שישחים, מוסיפים כף מים מדי פעם על מנת להמשיך את האידוי.
מוסיפים לסיר אץ המים, העגבניות המרוסקות, הגזר, הסלרי, הטימין, השום הבשר ועלה הדפנה, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
מוסיפים לסיר את העדשים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה, עד שהבשר והעדשים יתרככו. מוציאים את עלה הדפנה ומגישים חם.