מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> ולנטיין: תבשיל עדשים ובשר

ולנטיין: תבשיל עדשים ובשר

ולנטיין: תבשיל עדשים ובשר

תיאור המתכון

באדיבות : שומרי משקל מתוך הספר בלי ייסורי מצפון, כל מנה שווה ל- 7 נקודות.

מרכיבים

אופן ההכנה

משרים את העדשים כשעה במים רותחים, שוטפים ומסננים.
מרססים סיר גדול בתרסיס שמן ומחממים על אש בינונית, מוסיפים מחצית מקוביות הבשר ומשחימים. מוציאים ומשחימים בדרך זו את המחצית השנייה.
מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עד שישחים, מוסיפים כף מים מדי פעם על מנת להמשיך את האידוי.
מוסיפים לסיר אץ המים, העגבניות המרוסקות, הגזר, הסלרי, הטימין, השום הבשר ועלה הדפנה, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
מוסיפים לסיר את העדשים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה, עד שהבשר והעדשים יתרככו. מוציאים את עלה הדפנה ומגישים חם.