ולנטיין: סינטה צרובה וארטישוק ירושלמי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 1.5 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פרוסות סינטה צרובה רייר על איולי חרדל וצ'יפס ארטישוק ירושלמי באדיבות שף יואב בר, מסעדת Maraboo
מרכיבים
- חומרים לסינטה:
- 400 גרם סינטה בקר מיושנת
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- חומרים לאיולי חרדל:
- 1 חלמון ביצה
- 1 שן שום
- 1 כפית חרדל
- מלח
- פלפל
- 1 כוס שמן זית
- 3 כפות חומץ בן יין לבן
- חומרים לצ'יפס ארטישוק ירושלמי:
- 2 ארטישוק ירושלמי חתוכים דק
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
אופן הכנת הסינטה:
ממליחים ומפלפלים את נתח הסינטה, צורבים אותה כחצי דקה מכל צד עם מעט שמן זית, ופורסים לפרוסות דקות.
אופן הכנת האיולי חרדל:
מערבבים בבלנדר את החלמון, שן השום, החרדל, המלח והפלפל.
מזליפים את שמן הזית לאט לאט עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים את החומץ ומערבבים.
אופן הכנת הצ'יפס קסביה:
פורסים את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות, ומטגנים בשמן עמוק כדקה.
הרכבת המנה:
מניחים את פרוסות הסינטה הצרובה בצלחת הגשה; ולצידה את האיולי, הצ'יפס קסביה ו-3 עלים מסוגי חסות שונות שטופות וקרועות לחתיכות גס.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מאראבו
אבא הילל 14, רמת גן
הצג טלפון
03-6036666
|