שייטל מוקפץ בפלפלים צהובים ופטריות עם פירה
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: עד שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון ייחודי למנת שייטל מוקפץ בפלפלים צהובים.
באדיבות שף יואב בר.
מרכיבים
- 600 גרם שייטל מיושן חתוך לרצועות
- 100 גרם פטריות שמפיניון
- 100 גרם פטריות יער
- 4 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
- ציר בקר
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- חומרים לפירה:
- 1 ק"ג תפוח אדמה מבושל
- 10 גרם מלח
- 100 גרם חמאה
- כוס שמנת מתוקה או חלב
אופן ההכנה
אופן הכנת השייטל:
• במחבת חמה עם שמן זית מקפיצים את השייטל כדקה מכל צד.
• מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ.
• מוסיפים את הפלפלים הצהובים, ציר הבקר, המלח והפלפל, ומערבבים כחצי דקה עד לצמצום הנוזל.
אופן הכנת הפירה:
• מועכים את תפוח האדמה בעזרת מולין (כלי להכנת פירה).
• מוסיפים את המלח והחמאה, ומערבבים .
• לקראת הסוף מוסיפים את השמנת.
הערות
אופן הגשה:
בצלחת ארוכה יוצקים את הפירה ומעל את השייטל והפטריות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מאראבו
אבא הילל 14, רמת גן
הצג טלפון
03-6036666
|