ולנטיין: סביצ'ה בורי, תפוח עץ ורוקפור על קרם סלק
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון יפה וטעים המתאים לוולנטיינס.
באדיבות שף יואב בלימן.
מרכיבים
- לקרם הסלק:
- 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות
- 1/2 כפית זרעי אניס
- 1/2 כפית זרעי כוסברה
- תפוח עץ חתוך לקוביות
- 3 סלקים קלופים, חתוכים גס ומבושלים במים לכדי ריכוך (כחצי שעה בישול, ניתן להוסיף למים טימין ופלפל אנגלי)
- 2 כפות סוכר
- 2 1 כוס יין לבן
- 1 כוס חומץ
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור
- 100 גרם חמאה בטמפ' חדר
- לסביצ'ה:
- 250 גרם פילה בורי, נקי מעור ועצמות, חתוך לקוביות קטנות
- 50 גר' גבינת רוקפור חתוכה לקוביות קטנות ככל האפשר
- 1/2 תפ"ע קלוף וחתוך לקוביות קטנות ככל האפשר
- מיץ מ-2 לימונים
- מלח ופלפל שחור
- 4 כפות שמן זית
- 50 גרם קשיו קלוי וקצוץ
אופן ההכנה
1. מתחילים בקרם הסלק: בסיר שחומם מראש מניחים מעט חמאה ומטגנים בצל סגול ואת זרעי האניס והכוסברה עד שהבצל הופך שקוף מעט, מוסיפים את תפוח העץ וממשיכים עד שזה מזהיב מעט. מוסיפים את הסלק , מורידים לאש בינונית לכ 5 דקות, מוסיפים את הסוכר.
2. מוסיפים את היין והחומץ ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הנוזלים לגמרי (תוך ערבוב) ומוסיפים את השמנת. מצמצמים שוב את הנוזלים ומצננים.
3. מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר, מוסיפים את החמאה, מתבלים במלח ופלפל וטוחנים עד לקבלת קרם חלק.
4. הכנת הסביצ'ה - מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לשמן זית ולקשיו. מוסיפים את השמן זית.
5. בכל צלחת מניחים מעט מקרם הסלק, מוסיפים את תערובת הדג ומפזרים מעט קשיו קצוץ.
המתכון באדיבות
|
מסעדת פרידה קאלו
לילינבלום 43, תל אביב
הצג טלפון
03-5660481
|