קדירת שקדי עגל ופטריות יער, מח עצם ועגבניות שרי צלויות
- מתאים ל: 4-6 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קדירת בשר לא שגרתית, של שקדי עגל עם ארומה משגעת.
באדיבות שף צ'רלי פדידה.
מרכיבים
- 400 ג' שקדי עגל
- 1/2 גזר
- 1/2 בצל
- 1/3 כרישה
- 1 ראש סלרי בינוני
- 2 פלפל אנגלי
- 1/2½ שן שום קצוצה
- 1/2 כוס יין אדום
- 1 כפית סוכר
- מעט פלפל שחור ומלח
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 4 עגבניות שרי גדולות
- 2 כפות שמן זית
- 1 ראש בצל קלוף וחתוך לקוביות
- 6 פטריות ירדן חתוכות לקוביות
- 6 פטריות שמפניון חתוכות לקוביות
- 6 פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
- 4 עצמות מח (רגל תחתונה) כשהם מנוסרים לאורכם, ומח העצם מוצא בעזרת כפית.
אופן ההכנה
1. ראשית נבשל את השקדים בסיר עם מים וירקות שורש עד לריכוך מלא, במשך כ-40 דקות.
2. מוציאים את השקדים, ומצננים במי קרח עד לקירור מלא.
3. חותכים את השקדים לקוביות בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ ומניחים בצד.
4. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את שאר המצרכים על פי הסדר הבא: בצל מאדים כ-2 דקות, שום ולאחר דקה את שאר הפטריות.
5. מאדים ומערבבים במשך כ-5 דקות, מוסיפים את השקדים ומח עצם, ומאדים עוד כ-3 דקות.
6. מוסיפים יין אדום ותבלינים (כולל סוכר, מלח ופלפל), טועמים ומתקנים את הטעים בהתאם לצורך.
7. צולים את עגבניות השרי בתנור חם, עם מעט מלח פלפל ושמן זית.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אוליב ליף
הירקון 115, מלון שרתון תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5211224
|