פילו פירות יבשים וגבינת עיזים עם סורבה חלב שקדים
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון של יניב גור אריה מסדנת קינוחים ב 4 שף
מרכיבים
- 18 ריבועי בצק פילו בגודל של 10*15 ס''מ
- 10 תמרים מגולענים
- 10 שזיפים יבשים מגולענים
- 10 דבלים
- 10 משמשים מיובשים
- חופן של צימוקים בהירים
- 100 מ''ל יין אדום יבש
- 100 מ''ל מיץ תפוזים
- 3 כפות סוכר
- 250 גרם (חבילה) גבינת עיזים
- חמאה או סמנה מומסת להברשה
- לסירופ:
- 200 גרם סוכר
- 200 מ''ל מים
- 5 כפות מי ורדים
- לסורבה:
- 250 מ''ל מחית מלון (מלון קלוף, מגולען, טחון ומסונן)
- 200 מ''ל רוזטה
אופן ההכנה
קוצצים את כל הפירות היבשים, מנחים בסיר עם היין, המיץ והסוכר ומבשלים כ-1/4 שעה עד שרוב היין נספג בפירות היבשים והם מתנפחים ומתרככים, מסננים ומצננים.
במרכז כל ריבוע בצק מניחים כף מתערובת הפירות ומעל מניחים קובייה של גבינה (שתתן טעם מיוחד וגם תרענן את המתיקות), סוגרים מכל הצדדים לצורת ריבוע מהודק, מסדרים בתבנית מרוחה בחמאה מומסת, כשהתפר כלפי מטה.
מורחים את הכיסונים בחמאה מומסת ואופים בחום של 200 מעלות, כ- 8 דקות, עד הזהבה.
לסירופ: מבשלים יחד את כל החומרים לסירופ כ- 5 דקות ומצננים.
כשהבקלאוות יוצאות מהתנור, טובלים אותם בסירופ הקר ל- 10 שניות.
לסורבה: מערבבים ומקפיאים במכונת הגלידה.
להגשה: מגישים את הכיסונים החמימים ולצידם כדור סורבה.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר