טו בשבט: עוגיות תאנים
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון נהדר לעוגיות תאנים פריכות ונפלאות, לא קשות להכנה וטעימות להפליא. אפשר להגיש ברוח חג האילנות ובכל אירוע או אירוח אחר בשאר ימות השנה.
מרכיבים
- חומרים לריבת תאנים:
- 500 גרם תאנים מיובשות
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כוס יין אדום מתוק
- 200 גרם סוכר
- 2.5 כוסות מים
- גרידת לימון
- 2 כפות מיץ לימון
- חומרים לבצק הפריך:
- 300 גרם חמאה
- 200 גרם אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 370 גרם קמח
אופן ההכנה
1. הכנת ריבת התאנים: מבשלים על אש בינונית במשך שעה את התאנים והחומרים הנלווים, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לריבה. מורידים מהאש, ולאחר שהריבה מתקררת טוחנים במעבד מזון.
2. הכנת הבצק: עבדים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
3. הכנת העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ, מזליפים פס ריבה ומגלגלים לצורת צינור. בצורה זו מכינים מספר צינורות עד שנגמר הבצק ומכניסים לפריזר להקפאה.
4. אפיית העוגות: לפני האפייה מוציאים את הצינורות מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים על מגש אפייה, ואופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170 מעלות צלזיוס. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.