Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגיות> טו בשבט: עוגיות תאנים

טו בשבט: עוגיות תאנים

טו בשבט: עוגיות תאנים

תיאור המתכון

מתכון נהדר לעוגיות תאנים פריכות ונפלאות, לא קשות להכנה וטעימות להפליא. אפשר להגיש ברוח חג האילנות ובכל אירוע או אירוח אחר בשאר ימות השנה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. הכנת ריבת התאנים: מבשלים על אש בינונית במשך שעה את התאנים והחומרים הנלווים, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לריבה. מורידים מהאש, ולאחר שהריבה מתקררת טוחנים במעבד מזון.
2. הכנת הבצק: עבדים במעבד מזון את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
3. הכנת העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 4 מ"מ, מזליפים פס ריבה ומגלגלים לצורת צינור. בצורה זו מכינים מספר צינורות עד שנגמר הבצק ומכניסים לפריזר להקפאה.
4. אפיית העוגות: לפני האפייה מוציאים את הצינורות מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מסדרים על מגש אפייה, ואופים במשך כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170 מעלות צלזיוס. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.

המתכון באדיבות
מסעדת חטאים מתוקים החר"ש 8, רמת השרון הצג טלפון
לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה