Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > טו בשבט: עוגת תפוחים, תמרים ואגוזים

טו בשבט: עוגת תפוחים, תמרים ואגוזים

טו בשבט: עוגת תפוחים, תמרים ואגוזים

תיאור המתכון

מתכון לעוגת תמרים, תפוחים ואגוזים לחה ועסיסית וקלה להכנה.
באדיבות שפית שמרית גולדברג, חברת ניופאן גורמה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר עם וו בהקצפה מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר במהירות בינונית.
2. כשמתקבלת תערובת תפוחה ואורירית מוסיפים את החמאה המומסת והסילאן ומערבבים היטב.
3. מוסיפים תוך כדי עירבוב את ממרח התמרים, אבקת השקדים הקינמון ומיץ הלימון עד שמתקבלת תערובת אחידה .
4. מוסיפים במהירות נמוכה את הקמח והאבקת האפייה ומערבליםכ2 דק' עד שכל הקמח נבלע היטב בתערובת.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית מאורכת המרופדת בנייר אפייה, מפזרים את התפוחים ועם הידים, תוחבים אותם פנימה ומפזרים מעל את האגוזים.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (כ-180 מעלות) למשך כ- 45- 50 דק' או עד שהעוגה משחימה והקיסם יוצא יבש ממרכזה.