פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של פילה מוסר ים, על מצע תבשיל ארטישוק ירושלמי.
באדיבות שף יואב בר.
מרכיבים
- חומרים להכנת הדג:
- פילה מוסר ים (180 גרם למנה)
- 250 גרם פטריות יער
- 20 מ"ל יין לבן שרדונה
- מלח גס
- פלפל שחור
- 8 עלי בזיליקום
- 300 גרם חמאה
- 1 כף מיץ לימון
- שמן זית
- חומרים לקונפי ירקות:
- 250 גרם ארטישוק ירושלמי
- 8 עגבניות שרי
- 8 שיני שום לא קלופות
- 8 בצל שאלוט
- שמן זית
- חומרים לציר הירקות:
- 1/2 גזר
- 1/2 בצל לבן
- 1/2 כרישה
- 1 עלי דפנה
- 1 פלפל אנגלי שלם
- 4 גבעולי סלרי שלמים
אופן ההכנה
אופן הכנת הקונפי ירקות:
בסירים נפרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות, כשהירק מכוסה בשמן זית.
מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים), ונמנעים מרתיחה.
מצננים ושומרים בצנצנות.
אופן הכנת ציר הירקות:
מכניסים את הירקות (לא מקולפים) לסיר שחומם מראש, וממלאים הסיר במים עד לכיסוי הירקות.
מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי.
מביאים לרתיחה ומסננים.
אופן הכנת המנה:
צורבים בשמן זית את פילה המוסר על מחבת חמה (על הצד של העור), למשך כ-2 דקות. הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש (230 מעלות) לכ- 3 דקות .
לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות וירקות קונפי, ומאדים ביין לבן.
מוסיפים את ציר הירקות, המלח הגס, הפלפל השחור והבזיליקום .
מוסיפים חמאה ומיץ לימון, ומסמיכים.
הערות
הרכבת המנה: בתוך צלחת עמוקה מניחים את הדג, כשהעור כלפי מעלה, ושופכים בעדינות את התבשיל.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מאראבו
אבא הילל 14, רמת גן
הצג טלפון
03-6036666
|