Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי

פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי

פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי

תיאור המתכון

מתכון של פילה מוסר ים, על מצע תבשיל ארטישוק ירושלמי.
באדיבות שף יואב בר.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הקונפי ירקות:
בסירים נפרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות, כשהירק מכוסה בשמן זית.
מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים), ונמנעים מרתיחה.
מצננים ושומרים בצנצנות.

אופן הכנת ציר הירקות:
מכניסים את הירקות (לא מקולפים) לסיר שחומם מראש, וממלאים הסיר במים עד לכיסוי הירקות.
מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי.
מביאים לרתיחה ומסננים.

אופן הכנת המנה:
צורבים בשמן זית את פילה המוסר על מחבת חמה (על הצד של העור), למשך כ-2 דקות. הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש (230 מעלות) לכ- 3 דקות .
לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות וירקות קונפי, ומאדים ביין לבן.
מוסיפים את ציר הירקות, המלח הגס, הפלפל השחור והבזיליקום .
מוסיפים חמאה ומיץ לימון, ומסמיכים.

הערות

הרכבת המנה: בתוך צלחת עמוקה מניחים את הדג, כשהעור כלפי מעלה, ושופכים בעדינות את התבשיל.

המתכון באדיבות
מסעדת מאראבו אבא הילל 14, רמת גן הצג טלפון