חיפוש מסעדה / מציאת שולחן פנוי
חיפוש מתקדם
:
מסעדות, בתי קפה, פאבים וברים
הצטרף לקבוצה בפייסבוק
בתי קפה ברים ואלכוהול כשר אירועים במסעדות מתכונים משלוחים
מסעדות באייפון
מועדון
פורום מסעדות
המומלצים
תכנון אירוע - 2eatויגן פרנדליפרויקט מטייליםמסעדות אילתחיפה והקריות
הסקר שבועי
כמה טיפ להשאיר?


מאמרים ראשיים
שף בשקט
ברים, יין ואלכוהול
קפה ובתי קפה
מסעדות בעולם
סדנאות בישול
אוכלים עם ילדים
מסעדות כשרות
סופרים קלוריות
כלים ומאכלים
מתכונים
מנות ראשונות
מנות עיקריות
תוספות
עוגות, קינוחים, מתוקים
משקאות
מתכוני מסעדות
מתכוני דיאטה
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי

חיפוש מתכון




שלח לנו מתכון

פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי

  • מתאים ל: 4
  • זמן הכנה: שעה וחצי
  • רמת מיומנות: בינוני

תיאור המתכון

מתכון של פילה מוסר ים, על מצע תבשיל ארטישוק ירושלמי.
באדיבות שף יואב בר.

מרכיבים

  • חומרים להכנת הדג:
  • פילה מוסר ים (180 גרם למנה)
  • 250 גרם פטריות יער
  • 20 מ"ל יין לבן שרדונה
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 8 עלי בזיליקום
  • 300 גרם חמאה
  • 1 כף מיץ לימון
  • שמן זית
  • חומרים לקונפי ירקות:
  • 250 גרם ארטישוק ירושלמי
  • 8 עגבניות שרי
  • 8 שיני שום לא קלופות
  • 8 בצל שאלוט
  • שמן זית
  • חומרים לציר הירקות:
  • 1/2 גזר
  • 1/2 בצל לבן
  • 1/2 כרישה
  • 1 עלי דפנה
  • 1 פלפל אנגלי שלם
  • 4 גבעולי סלרי שלמים

פילה מוסר ים על תבשיל ארטישוק ירושלמי
אופן ההכנה

אופן הכנת הקונפי ירקות:
בסירים נפרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות, כשהירק מכוסה בשמן זית.
מבשלים במשך כ- 10 דקות (לבדוק אם השום והבצלים רכים), ונמנעים מרתיחה.
מצננים ושומרים בצנצנות.

אופן הכנת ציר הירקות:
מכניסים את הירקות (לא מקולפים) לסיר שחומם מראש, וממלאים הסיר במים עד לכיסוי הירקות.
מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי.
מביאים לרתיחה ומסננים.

אופן הכנת המנה:
צורבים בשמן זית את פילה המוסר על מחבת חמה (על הצד של העור), למשך כ-2 דקות. הופכים ומכניסים לתנור שחומם מראש (230 מעלות) לכ- 3 דקות .
לוקחים מחבת חמה ומקפיצים בשמן זית פטריות וירקות קונפי, ומאדים ביין לבן.
מוסיפים את ציר הירקות, המלח הגס, הפלפל השחור והבזיליקום .
מוסיפים חמאה ומיץ לימון, ומסמיכים.

הערות

הרכבת המנה: בתוך צלחת עמוקה מניחים את הדג, כשהעור כלפי מעלה, ושופכים בעדינות את התבשיל.


המתכון באדיבות
מסעדת מאראבו
אבא הילל 14 , רמת גן





תגובות

חיפוש מסעדה לפי אזורחיפוש מסעדה לפי סוגחיפושים פופולארייםמידע ברשתאודות 2eat
כל הזכויות שמורות ל - 2eat.co.il | תנאי שימוש | מפת אתר מצא אותנו ב-‪Google+‬‏