טו בשבט: סלט קוסקוס מלא ופירות יבשים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי (כולל זמן המתנה)
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לסלט קוסקוס בטעם מתקתק, מיוחד לטו בשבט, עם מגוון פירות יבשים.
באדיבות שף גיא פרץ.
מרכיבים
- 350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה - מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
- 6 תאנים מיובשות
- 6 מישמש מיובש
- 2 כפות חמוציות מיובשות
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 1 כף עלי נענע קצוצים
- 1 כף גרעיני חמנייה קלויים
- 2 כפות שמן זית כתית
- מיץ מ-1 לימון
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור גרוס דק
אופן ההכנה
1. את הקוסקוס מניחים בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית, יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
2. את הפירות המיובשים חותכים לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל הירוק, ומוסיפים את יתר החומרים.
3. משהים במקרר למשך כשעה לספיגת הטעמים.