מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > דג מרוקאי בתוספת קוסקוס

דג מרוקאי בתוספת קוסקוס

דג מרוקאי בתוספת קוסקוס

תיאור המתכון

מתכון לדג מרוקאי, בתוספת מנת קוסקוס משובחת.

באידבות השף תם קבלו.

מרכיבים

אופן ההכנה

• להכין את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי השקית
• הסיר שמכינים בו את התבשיל צריך להיות סיר רחב וכבד עם תחתית עבה.
• מתחילים לטגן את הפלפלים (הגמבה והצ'ילי) עם מעט שמן. ניתן לשלוט בחריפות ע"י חירור הצ'ילי או באמצעות השארתו שלם. בנוסף, אפשר להשאירו לאורך כל הבישול או לשלוף אותו באמצע הבישול.
• אחרי 3 דק' מוסיפים את השום והגזרים ומטגנים את הכל עד שהפלפלים נהיים רכים.
• מוסיפים את המים, העגבניות (אפשר שלמות בלי קליפה), תפוחי האדמה והכוסברה; מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
• נותנים לתבשיל להתבשל על אש קטנה כ-20 דק'.
• מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהפפריקה המתוקה ושמן הזית.
• בינתיים מתבלים את הדג עם מלח גס (רצוי אטלנטי אם יש) ונותנים לו לעמוד עם המלח כ 10 דק'. שוטפים אותו במים קרים, מוסיפים אותו לתבשיל וסוגרים עם מכסה. חשוב מאוד שכל הדג יהיה בתוך הנוזל אחרת הוא לא יתבשל באחידות. מבשלים כחצי שעה נוספת.
• מערבבים את שמן הזית ואת הפפריקה ביחד בתוך כוס - כדי שלא יהיו גושים, מוזגים על התבשיל, וממשיכים לבשל כ 20 דק' בלי מכסה - כדי שהנוזל יצטמצם ויסמיך מעט.
• לשים מסביב למנה קוסקוס, ורצוי לפני ההגשה להוסיף כוסברה טרייה.

הערות

כששומרים את התבשיל במקרר - נראה כאילו הנוזל הופך לג'לי. זה קורה בגלל הג'לטין שבדג שהשתחרר לנוזל בזמן הבישול. כדי למנוע זאת ניתן להכין את התבשיל עם פילה של דג ולא עם דג שיש בו עצמות, אך חשוב לציין שבתוך העצמות שוכן הרבה מאוד טעם והרבה מאוד ג'לטין וחבל לוותר עליו.

המתכון באדיבות
מסעדת דקה התעשייה 10, תל אביב הצג טלפון