מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > חצילים ננסיים ממולאים בטונה, עגבניות פיקנטיות ולימון כבוש

חצילים ננסיים ממולאים בטונה, עגבניות פיקנטיות ולימון כבוש

חצילים ננסיים ממולאים בטונה, עגבניות פיקנטיות ולימון כבוש

תיאור המתכון

מתכון מקורי לחצילים ננסיים קלויים בתנור, לאחר הקלייה ממלאים בסלט טונה ברוטב עגבניות מחוזק בלימונים כבושים ופלפל חריף. מוגש עם רוטב עגבניות סמיך וקר וזיתים ירוקים שבורים.
באדיבות טונה סטארקיסט.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. חוצים את החצילים ומניחים בתבנית אפייה, מפזרים מעט שמן זית ומלח ואופים בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים. מצננים על נייר סופג.
2. להכנת רוטב העגבניות: קוצצים את בצלצלי השאלוט, בסיר קטן מניחים כף שמן-זית ומטגנים את השאלוט מבלי שישחים. מוסיפים את שיני השום כתושות וממשיכים לבשל מספר שניות. מוסיפים את תכולת קופסת העגבניות עם הנוזלים שבה, שוברים את העגבניות באמצעות כף עץ. מוסיפים את הטימין והצ'ילי כשהוא טחון, המלח הסוכר והפלפל ומבשלים כ25 דקות על אש נמוכה עד שמסמיך לחלוטין. מצננים.
3. בקערה מניחים את הטונה, מוסיפים לה כ- 4 כפות רוטב עגבניות ואת הלימון הכבוש קצוץ דק, מתקנים תיבול ומוסיפים כף שמן זית טוב.
4. לפני ההגשה, מסדרים על כל חציל חצי כף מסלט הטונה, מסדרים בצלחת הגשה ומעטרים עם מספר זיתים ירוקים שבורים וחריפים. מעטרים עם מספר עלי כוסברה ומגישים.