|
ראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> חורשת בה אלו (תבשיל חבושים עם פירות יבשים)
חורשת בה אלו (תבשיל חבושים עם פירות יבשים)
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון מתכון לט"ו בשבט, תבשיל משובח בניחוח פרסי, של בשר, חבושים ועוד.
מרכיבים- 2 יחידות חבושים טריים (אם אין חבושים אפשר להשתמש בתפוח עץ יבש)
- 100 גרם דובדבנים יבשים בלי גרעינים
- 100 גרם שזיפים יבשים בלי גרעינים
- 100 גרם משמש פרסי חמוץ
- 200 גרם (2-3)בצל יבש
- 500 גרם בשר שריר מס 8
- סילאן, מיץ רימונים, רסק עגבניות, מלח, פלפל, סוכר, שמן, כורכום
|
|
אופן ההכנה מרתיחים מים ומבשלים את הבשר ברתיחה קלה כדי להוציא את הלכלוך מהבשר ומסננים.
חותכים את הבצל לקוביות, שמים סיר על האש מוסיפים 4 כפות שמן ,מטגנים את הבצל ,והבשר עד שמשנים צבע.
מוסיפים כפית מלח, פלפל, כורכום, כף רסק עגבנית ומטגנים קל על אש נמוכה ומוסיפים 2/3 מים ומביאים לרתיחה.
שוטפים את כל הפירות היבשים.
חותכים את החבושים כחצי ירח, מטגנים טיגון קל, ומוסיפים לתבשיל, מוסיפים את כל הפירות היבשים, לתוך התבשיל ומביאים לרתיחה.
מוסיפים 2-3 כפות סילאן לפי טעמכם למתיקות.
מוסיפים 1/2 כוס מיץ רימונים, ומלח ופלפל לפי טעם.
אפשר להוסיף 1 כף סוכר לאיזון הטעם אם אתם אוהבים מתוק.
מבשלים כשעה על אש קטנה.
מתאים להגשה לילדים כשר
|
|
תגובות
-
נזיד פרסי משובח !
שרון
(04/12/2011 15:46:00)
|