מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> חורשת בה אלו (תבשיל חבושים עם פירות יבשים)

חורשת בה אלו (תבשיל חבושים עם פירות יבשים)

חורשת בה אלו (תבשיל חבושים עם פירות יבשים)

תיאור המתכון

מתכון לט"ו בשבט, תבשיל משובח בניחוח פרסי, של בשר, חבושים ועוד.

מרכיבים

אופן ההכנה

מרתיחים מים ומבשלים את הבשר ברתיחה קלה כדי להוציא את הלכלוך מהבשר ומסננים.
חותכים את הבצל לקוביות, שמים סיר על האש מוסיפים 4 כפות שמן ,מטגנים את הבצל ,והבשר עד שמשנים צבע.
מוסיפים כפית מלח, פלפל, כורכום, כף רסק עגבנית ומטגנים קל על אש נמוכה ומוסיפים 2/3 מים ומביאים לרתיחה.
שוטפים את כל הפירות היבשים.
חותכים את החבושים כחצי ירח, מטגנים טיגון קל, ומוסיפים לתבשיל, מוסיפים את כל הפירות היבשים, לתוך התבשיל ומביאים לרתיחה.
מוסיפים 2-3 כפות סילאן לפי טעמכם למתיקות.
מוסיפים 1/2 כוס מיץ רימונים, ומלח ופלפל לפי טעם.
אפשר להוסיף 1 כף סוכר לאיזון הטעם אם אתם אוהבים מתוק.
מבשלים כשעה על אש קטנה.

המתכון באדיבות
מסעדת שחרזאד חנות המפעל: רחוב הקונגרס 52, ליד הקאמל קומדי קלאב, תל אביב הצג טלפון

תגובות

  1. נזיד פרסי משובח ! שרון (04/12/2011 15:46:00)