סילבסטר מוס שוקולד תפוז וגרנד מרינייר
- מתאים ל: עוגה אחת מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון למוס שוקולד מפנק בטעם תפוז עם ליקר גרנד מרייר.
באדיבות הקונדיטור מיקי שמו.
מרכיבים
- לספונג' שוקולד:
- 4 ביצים מס' 1
- 1/3 כוס סוכר
- 2/3 כוס קמח
- קורט מלח
- 2 כפות שמן
- ¼ כפית א.אפיה
- 1 כף קקאו
- למוס שוקולד:
- 250 גר' שוקולד מריר
- 3 מיכלי שמנת מתוקה
- 2 כפות גרנד מרינייר
- ½ תפוז סחוט
- לדקורציה:
- תלתלי שוקולד לבן
- תלתלי שוקולד חלב
אופן ההכנה
אופן הכנת הספונג' שוקולד:
מקציפים-ביצים,סוכר,מלח עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים בתנועת קיפול קמח וא.אפיה ובסוף את השמן.
מכינים שני בסיסים ואופים ב-170 מעלות עד שהקיסם יבש.
אופן הכנת מוס השוקולד:
מכינים גאנש על ידי ערבוב שוקולד מריר ומיכל וחצי של שמנת מתוקה מעל לאש קטנה ומצננים בטמפ' החדר.
מקציפים מיכל וחצי שמנת מתוקה עם הגרנד מרינייר ומוסיפים את התפוז הסחוט לקציפה רכה.
מקפלים את הגאנש שהתקרר פנימה.
הערות
מרכיבים את המוס על פי הסדר הבא:
ראשית בסיס ספונג', מעליו קרם שוקולד וגרנד מרינייר. לאחר מכן מניחים בזהירות שכבה נוספת של בסיס ספונג ומעליה קרם שוקולד וגרנד מרינייר. לציפוי ודקורציה נשתמש בתלתלי שוקולד לבן או שוקולד חלב.
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית שמו
האיצטדיון 6, קרית חיים
הצג טלפון
04-8418840
|