סילבסטר מוס שוקולד חלב וויסקי
- מתאים ל: עוגה אחת מנות
- זמן הכנה: שעתיים (ללא זמן קירור)
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגת מוס מפנקת ומשובחת עם הרבה שוקולד וויסקי.
באדיבות הקונדיטור מיקי שמו.
מרכיבים
- למרנג שוקולד:
- 1 כוס סוכר
- 5 חלבונים
- 1 כף קקאו
- 2 כפות אבקת סוכר מנופה
- למוס שוקולד חלב ויסקי:
- ½ 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 300 גרם שוקולד חלב
- 1/3 כוס ויסקי
אופן ההכנה
אופן הכנת מרנג השוקולד:
מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.
מקפלים את הסוכר והקקאו פנימה.
מזלפים שני בסיסים בקוטר 24
אופים בטמפ' של 110 מעלות במשך כשעה וחצי.
אופן הכנת מוס שוקולד ויסקי:
מכינים גאנש על ידי ערבוב ½ 1 מיכלי שמנת מתוקה עם שוקולד חלב מומס.
מוסיפים את הוויסקי ומכניסים למקרר למשך שעתיים.
מקציפים את הגאנש עם עוד מיכל שמנת מתוקה עד לקבלת מוס יציב.
הערות
הרכבת הטורט:
מרכיבים את העוגות לפי הסדר הבא: בסיס של מרנג שוקולד, מעליו קרם שוקולד וויסקי, שכבה של מרנג שוקולד ומעליה קרם שוקולד ויסקי.
לציפוי העוגה השתמשו בשוקולד חלב או מריר מומס.
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית שמו
האיצטדיון 6, קרית חיים
הצג טלפון
04-8418840
|