מתכון לפסח: עוגת קרוסלה עשירה במיוחד לחג פסח
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: כשעה-שעה וחצי
- רמת מיומנות: למקצוענים
תיאור המתכון
באדיבות קונדיטוריית בן עמי
מרכיבים
- המצרכים הדרושים להכנת בסיס בצק פריך:
- 100 גר' חמאה
- 1/3 כוס סוכר
- 2 חלמונים
- גרידת לימון
- 2 כפות מיץ לימון
- ½ כוס קמח מצה
- ½ כוס קמח תפו''א
- ½ כפית א. אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
אופן ההכנה
לשים את כל החומרים בפוד פרוססור ולעבד לבצק
לרפד בתבנית קוטר 26 ולאפות כ - 20 דקות עד שמזהיב.
המצרכים הדרושים + אופן הכנת המוס הראשון :
להמיס בסיר 50 גר' חמאה + 100 גר' שוקולד מריר
להוריד מהאש ולהוסיף 2 חלמונים
להקציף 2 חלבונים + 1 כף סוכר ולהוסיף לתערובת השוקולד
להקציף 75 גר' שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת הנ''ל.
המצרכים הדרושים + אופנן הכנת המוס השני:
להקציף 75 מ''ל שמנת מתוקה + 2 כפות קפה נמס איכותי + כף סוכר
לזלף עם שקית זילוף ופיה מס' 7 על המוס הראשון.
המצרכים הדרושים + אופן הכנת המוס השלישי:
להמיס 20 גר' חמאה + 75 גר' שוקולד חלב
להוריד מהאש ולהוסיף 2 חלמונים
להקציף 2 חלבונים + 1 כף סוכר ולהוסיף לתערובת השוקולד.
המצרכים הדרושים + אופן הכנת המוס הרביעי:
להמיס 20 גר' חמאה + 50 גר' שוקולד לבן
להוריד מהאש ולהוסיף 1 חלמון
להקציף 2 חלבונים + 1 כף סוכר ולהוסיף לתערובת השוקולד.
להקציף 75 גר' שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת הנ''ל
המצרכים הדרושים לציפוי:
להרתיח 100 גר' שמנת מתוקה, להוסיף 150 גר' שוקולד לבן
לערבב עד שנמס
למזוג על העוגה הקפואה.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
חלק מהמצרכים מוסתרים
ריקי
(15/08/2006 16:45:00)
לא ניתן ליראות את הכתוב לכן אין יודעים את כל רשימת המצרכים
-
רואים את כל המצרכים
נעם
(24/08/2006 21:23:00)
פשוט המצרכים של כל שכבה כתובים בנפרד, בתוך הוראות ההכנה.