ירקות שורש מזוגגים
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לירקות שורש מזוגגים ברוטב מיסו וסויה.
באדיבות ליאורה אקוקה גולדברג.
מרכיבים
- 2-3 שורשי ארטישוק ירושלמי - או כל שורש אחר
- 2-3 גזר אורגני - בגודל בינוני
- 6-8 פטריות שיטקי מיובשות שהושרו במים כשעה - לסנן את המים ולחתוך לרצועות דקות את הפטריות
- חופן נבטי חמניות - לקישוט
- שורש ג'ינג'ר - 3 ס"מ לרצועות
- מיסו בהיר - שהומס בחצי כוס מים חמים
- 2 כפות גבישי קוזו שהומסו ברבע כוס מים פושרים
- 1 כף סויה
- תבלינים לפי הטעם
אופן ההכנה
במחבת שמים כפית שמן שומשום כהה ורצועות ג'ינג'ר ומערבבים כדקה, מוסיפים את כל הירקות חתוכים לגודל של כ- 1ס"מ.
מוסיפים את כל הנוזלים , מיסו סויה וקוזו וממשיכים לבשל על אש קטנה עם מכסה כ10-15 דקות עד שהירקות מתרככים קצת.
אם הרוטב מתעבה יש להוסיף יותר נוזלים - מים ולהוריד את האש למינימום.
הערות
כשהתבשיל מוכן יש להגיש בצלחת עמוקה עם נבטי חמניות ועשבי תיבול לפי הטעם .
מצוין עם אורז מלא או דגנים מלאים אחרים - אופציה שנייה לצד שניצל-טופו.
- מתאים להגשה לילדים
- דיאטטי
- צמחוני