בייבי ממולאים על רוטב ליד טחינה מעושנת
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פלפלונים קטנים ומתוקים ממולאים רק בבשר עם בצל ומרווה קצוצה ברוטב עגבניות שרי ושום. הכל מוגש עם טחינה מעושנת.
מרכיבים
- לפלפלונים הממולאים:
- - 20 פלפלונים קטנים (יש בסופר)
- - 300 גרם בשר בקר טחון
- - בצל קטן
- - 20 עליי מרווה
- - תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס
- לרוטב:
- - חבילת עגבניות שרי
- - 5 שיני שום
- - 5 פרוסות פלפל ירוק חריף
- - מלח, סוכר, פלפל שחור גרוס
- לטחינה המעושנת:
- - טחינה גולמית
- - מים
- - חצי לימון
- - כפית פפריקה מעושנת ספרדית
אופן ההכנה
לממולאים:
- מרוקנים את הפלפלונים, שוטפים ומייבשים.
- מטגנים את הבצל עם הבשר והתבלינים כמה דקות. דקה לפני הסוף מוסיפים את המרווה ומערבבים.
- ממלאים את הפלפלונים וסוגרים את מכסה הפלפל עם קיסם שיניים.
- מטגנים בשמן זית את השום והפלפל החריף, מוסיפים עגבניות שרי חצויות, תבלינים וכוס מים. מבשלים עשר דקות ושמים בבלנדר לאחר שהתקרר. מסננים חזרה למחבת.
- מבשלים את הפלפלונים רבע שעה על אש נמוכה.
- מערבבים רסע כוס טחינה עם רבע כוס מים, חצי לימון וכפית פפריקה מעושנת.
- מניחים רוטב על הצלחת, 5 פלפלונים לאיש וכוס קטנה עם הטחינה.
- אוכלים.
הערות
- המנה כשרה.
- אפשר להכין את הרוטב יותר חריף אם רוצים.
- זה ממש טעים.