מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> מקלובה - עוף, אורז וירקות

מקלובה - עוף, אורז וירקות

מקלובה - עוף, אורז וירקות

תיאור המתכון

מאכל ערבי חורפי תבשיל קדירה המכיל עוף אורז וירקות

מרכיבים

אופן ההכנה

בסיר גדול מטגנים 2 בצלים פרוסים גס, מוציאים.
ולאחר מכן את פרחי הכרובית החצויים, מוציאים.
מטגנים מעט את הגזר, מוציאים.
מטגנים את פרוסות החצילים, מוציאים.
מטגנים את העוף מכל הצדדים (כדאי להגיר עליו את השמן שניגר מהירקות)
מטגנים את תפוחי האדמה, הופכים אותם ממשיכים לטגן קצת ומכסים את הסיר.
** אסור שתפוחי האדמה ידבקו לסיר
מעבירים את העוף לסיר אחר, מבשלים ב 4-6 כוסות מים וכף אבקת מרק עוף כחצי שעה.

כעת מסירים את המכסה מהסיר הגדול שאת תחתיתו מכסים תפוחי האדמה המטוגנים
מניחים 4 חצאי כרובית מטוגנת, מפזרים מחצית מהבצל המטוגן מחצית מהגזר,ומעל את פרוסות החצילים.
מניחים מעל את חלקי העוף המטוגן עלי הדפנה ובמרווחים מכניסים את שאר הכרובית הגזר ומחצית השנייה של הבצל המטוגן.

מערבבים את תערובת התבלינים עם האורז שהושרה שעה במים וסונן.
מפזרים את האורז על העוף כך שיכסו את כל החלק העליון.
מוסיפים את מי המרק בו בושל העוף, המים צריכים לכסות מעט על התבשיל.
מבשלים כחצי שעה ומעבירים לפחות לשעה נוספת על האש הכי קטנה.
מכבים וממתינים חצי שעה.
הופכים על מגש מתאים.

הערות

עם ההגשה עוצמים עיניים ונהנים מהטעם

תגובות

  1. מקלובה עם אורז מלא tova (31/01/2013 15:47:00)
    האם ניתן להכין מקלובה עם אורז מלא?