קבב טלה על מקל קינמון וקוויאר חציל
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף חיים דיין ממלון "דניאל ים המלח", לרגל ארוחה הגאלה של טרהוינו 2010.
מרכיבים
- 1 ק"ג בשר טלה טחון (ניתן להוסיף כ-100 גרם שומן כבש)
- 3 בצלים קצוץ דק
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- ½ צרור נענע קצוצה
- 50 גרם צנוברים
- 20 יח' מקלות קינמון
- תבלינים: מלח, פלפל שחור, קינמון ואגוז מוסקט
- חומרים לקוויאר חצילים:
- 2 חצילים (עדיף מזן בלאדי - ללא גרעינים)
- שמן זית איכותי
- מלח גס
אופן ההכנה
הכנת הקבב: מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל וכל הירק הקצוץ. מוסיפים את הצנוברים ואת התבלינים. מערבבים עד לקבלת מסה אחידה, ויוצרים קציצות מהתערובת. משחילים את הקציצות על מקלות הקינמון וצולים בגריל עד שהבשר מוכן.
הכנת קוויאר חצילים: צולים את החצילים על אש גלויה עד להתרככות החציל, מקררים ומקלפים את הקליפה. קוצצים את קוויאר החציל באופן גס, ומתבלים בשמן זית ובמלח גס.
הערות
הצעה להגשה: מכינים מצע מקוויאר החציל ומניחים מעל את שיפוד הקבב. ניתן להוסיף גם טחינה גולמית, צנובר קלוי וירק קצוץ לקישוט.