קדירת קבבונים ופירות יבשים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מנה מתקתקה שמתאימה מאוד לארועים משפחתיים חגיגיים
מרכיבים
- חצי קילו בשר טחון טרי
- 2 בצלים גדולים
- 2 שיני שום
- צרור פטרוזיליה
- שמן לטיגון
- 200 גרם פירות יבשים
- (צימוקים, משמשים,שזיפים,תמרים)
- סילאן
- רסק עגבניות
- לימון טרי
- מלח
- פלפל
- פפריקה חריפה
אופן ההכנה
מכינים את הקבבונים:
חותכים דק דק שני בצלים גדולים, שמים בקערה, מערבבים עם חצי כפית מלח ומניחים בצד לחצי שעה.
מערבבים את הבצל עם חצי קילו בשר טחון (רצוי כמובן בשר טחון טרי ואיכותי).
מוסיפים לפחות חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק דק, חצי כפית פלפל שחור, 2 שיני שום כתושות ומעט פפריקה חריפה. מערבבים היטב.
מכינים קערה קטנה עם מים, וביידים רטובות מכינים קבבונים באורך של כ-5 ס"מ ובעובי של כ-2 ס"מ (או באיזה גודל שבא לכם- במקרה הזה הגודל לא קובע..).
מניחים את הקבבונים בקערה גדולה ועוברים לשלב הבישול.
מחממים במחבת עמוקה/סוטאג' 2 כפות שמן ומזהיבים שני בצלים קצוצים גס. מוסיפים 200 גרם פירות יבשים שאוהבים חתוכים גס או שלמים ( צימוקים, משמשים,שזיפים,תמרים) , מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
מוסיפים 1 כוס מים, 1 כף סילאן/דבש, 1 כף רסק עגבניות ומיץ מחצי לימון. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים בזהירות את הקבבונים (רצוי להחליק אותם אחד אחד עם כף) ומבשלים כשעה על אש קטנה. אם צריך יש להוסיף מעט מים במהלך הבישול.
לקראת סיום הבישול טועמים ומוסיפים לפי הטעם מלח, פלפל שחור ומעט צ'ילי מיובש (לאוהבי המתוק-חריף) - מנסיוני אני דוגל בתיבול אישי ולא נצמד לכמויות שבמתכונים.
מומלץ להגיש על אורז- לבן או אדום.
בתאבון :-)