חנוכה 2010: סופגניות דונאטס
תיאור המתכון
באדיבות הקונדיטור מיקי שמו.
מרכיבים
- ½ 3 כוסות קמח
- ¼ כוס סוכר
- ½ קובית שמרים
- 3 יח' ביצים
- 50 גר' חמאה
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס ברנדי
- 1/8 כפית ונלין
- 3/4 כוס חלב
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים עם הוו לישה למעט מלח וברנדי במשך 3 דקות במהירות איטית, ועוד 7 דקות במהירות בינונית.
2. מוסיפים את המלח והברנדי לעוד 3-4 דק' ערבוב.
3. מוציאים לשולחן עבודה מעט מקומח ומכסים בניילון למשך חצי שעה.
4. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ .
5. מתפיחים 45 דקות ומכינים במקביל סיר טיגון עם שמן עמוק.
6. מחממים את השמן 1/4 שעה לפני הטיגון.
7. מטגנים 3 דקות בכל צד סך-6 דקות.
הערות
אפשרויות לקישוט: סוכר, סוכר וקינמון, שוקולד מריר\חלב\לבן, ריבת חלב, חלבה וכו'.
טיפים להכנה: יש להקפיד ולהוסיף את הברנדי בסוף הלישה על מנת שהשמרים לא יפגעו. במזג האוויר הקר בעונה ניתן להוסיף עוד 1/4 קובית שמרים.
בחירת שמן: ממולץ לטגן את הדונאטס בשמן קנולה או שמן חמניות.