מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> חנוכה 2010: סופגניות קלאסיות

חנוכה 2010: סופגניות קלאסיות

חנוכה 2010: סופגניות קלאסיות

תיאור המתכון

באדיבות הקונדיטור מיקי שמו.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב.
2. מוסיפים את הביצים, מלח ולשים במשך 7 דק' במהירות בינונית-איטית.
3. מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.
4. מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפ' החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.
5. מחלקים את הבצק ל-40 יח' של 35 גר' כ"א ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפ' החדר.
6. מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.
7. מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות.
7. ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת.
8. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

הערות

טיפים להכנת הבצק: חשוב להקפיד על זמני לישה (13 דקות) ו על המהירות האיטית בלישה בעזרת הוו לישה. כמו כן, הקפידו על טמפ' החמאה בזמן הכנסתה לבצק. מומלץ להשתמש בחמאה החתוכה לקוביות והנמצאת הטמפ' החדר.
טיפ לאפייה: יש לחמם תנור ל-50 מעלות ולכבות אותו. להכניס תבנית עם מים לתנור ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח. זאת ע"מ שלא תתקבל קליפה חיצונית קשה והסופגנייה לא תתהפך מיד בכניסתה לטיגון בשמן. לחילופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד או מטלית מטבח.
באיזה שמן משתמשים? רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות וכן ניתן להשתמש בו, במהלך ימי חג החנוכה לטיגונים נוספים.