מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> שוקי עוף בריבת עגבניות שרי והדרים

שוקי עוף בריבת עגבניות שרי והדרים

שוקי עוף בריבת עגבניות שרי והדרים

תיאור המתכון

קל וטעים.

מרכיבים

אופן ההכנה

להכנת הריבה:
דוקרים כל עגבניה בקיסם, מניחים בסיר רחב וגבוה ושופכים מעל את הסוכר, להשהיה של 3 שעות.
מוסיפים מיץ לימון ומעמידים על אש בינונית- גבוהה תוך כדי ערבוב עד להמסת הסוכר ורתיחה.
כשהסוכר נמס מוסיפים מקלות קינמון וקליפה מתפוז שלם (קולפה בקולפן ונחתכה לג'וליאנים).
מבשלים על להבה בינונית נמוכה ללא מכסה, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם במשך כשעה.
**חשוב לא להביא להסמכה של הריבה, כי המשך הצמצום וההסמכה יבוצע בתנור**
אחרי כשעה, כשהריבה מתחילה לקבל צבע ולהצטמצם אבל עדיין נוזלית, עוצרים את הבישול.
מרפדים בנייר אפיה תבנית (בגודל שיכיל את השוקיים אבל לא ישאיר מרווחים גדולים). מסדרים את השוקיים. מוסיפים לריבה מלח ופלפל ויוצקים מעל לשוקיים עד לכמחצית מגובהם. מכניסים ללא כיסוי לאפיה בתנור על 180 מעלות, כאשר במהלך האפיה הופכים את השוקיים כמה פעמים על מנת שיקבלו צבע יפה מכל הצדדים. אופים כ3/4 שעה או עד שהשוקיים מקבלים צבע עמוק ויפהפה והריבה הנוזלית מצטמצמת ומסמיכה.

הערות

אפשר להוסיף לריבה, לאחר הבישול ולפני האפיה את מיץ התפוז שגירדנו (תלוי בסמיכות הריבה ובסמיכות הרוטב הסופי הרצוי)