מתכון לפסח: זרוע טלה עם ארטישוק בצלייה איטית בליווי עלים רעננים
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה: כשעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של יניב גור אריה ''מבשלים חוויה''. מתאים לפסח
מרכיבים
- 1 שוק טלה במשקל 2 ק''ג, מפורקת מהעצם
- 10 יחידות ארטישוק, קלופים וחתוכים לרבעים
- שמן זית, מלח ופלפל
- לפסטו לימון כבוש:
- צרור גדול של עלי פטרוזיליה
- 4 כפות לימון כבוש
- 1 כף צ'ילי טרי קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
לשוק: קושרים את השוק בחוט לקבלת צורה יפה ואחידה. מחממים תנור ל- 250 מעלות. מעסים את השוק בשמן זית וצולים 1/4 שעה.
מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות וצולים עוד 1/2 שעה..
לפסטו: טוחנים יחד את כל החומרים לממרח אחיד. מורחים היטב את השוק והארטישוקים בפסטו הלימון, מסדרים בתבנית תנור שוק טלה במרכז, ארטישוקים מסביב ומתבלים במלח ופלפל.
מחזירים לתנור ל- 45 דקות.
להגשה: מאדים במעט שמן זית עלי תרד ועלי בייבי.
פורסים את השוק ומגישים יחד עם הארטישוק על מצע העלים..