טבולה קינואה
- מתאים ל: כמות מוכנה כ-1.3 ק"ג מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות כולל בישול הקינואה.
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט עשבים חריף-חמצמץ עם קינואה
מרכיבים
- 1 כוס קינואה
- 2 כוסות מים קרים
- 1-2 עגבניות אדומות קצוצות
- 2 מלפפונים ירוקים קצוצים
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק (100 גר' נטו)
- צרור כוסברה קצוצה דק (75 גר' נטו)
- 5 בצל ירוק קצוץ כולל הלבן (75 גר' נטו)
- חצי צרור נענע טרייה קצוצה דק (50 גר' נטו)
- 5 שיני שום קצוצות דק
- פלפל חריף טרי קצוץ דק ככל האפשר (או יותר)
- מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד או יותר – 80 מ"ל
- 1/3 כוס שמן זית משובח – 100 מ"ל
- מלח
אופן ההכנה
הכנה:
1. שמים המים והקינואה בסיר מכוסה ומביאים לרתיחה.
2. מורידים לאש קטנה ומבשלים עוד כ-15-20 דקות, שיש עיגול לבן בגרגרים ולא מבושל מידי.
3. משאירים מכוסה לעוד כ-10 דקות.
4.מערבבים בעזרת מזלג והקינואה מוכנה.
5. מצננים את הקינואה.
6. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל החומרים. שמים במקרר לפחות לשעה להתחברות.
הערות
ניתן לשחק עם כמויות החריף והלימון לפי הטעם.
קיצוץ העשבים וכל הרכיבים - בסכין.