ניחוח חורפי
אסתי שואל פלדהמר
14/11/2010
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 3
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
בשר שריר עם גזר בבישול איטי על האש ואחר כך בתנור
מרכיבים
- 3 חתיכות שריר בינוניות לבקש מהקצב לחתוך לפרוסות עבות
- מעט קמח לסגירת הבשר
- 7 בצלצלי שלוט
- 3 גזרים לא קלופים ( רק את הקצוות )
- 5 שיני שום קלופים שלמים
- כוס ציר בשר
- חצי כוס יין אדום
- טימין ( אפשר יבש )
- רוזמרין ( אפשר יבש )
- כף סוכר חום
- מלח
- פלפל גרוס
אופן ההכנה
לחמם את הסיר על אש גבוהה לפחות 5 דקות בלי כלום
להוסיף שמן זית בנדיבות
לקמח את חלקי הבשר ולסגור היטב בשמן הרותח
להוציא הבשר ולהוסיף שמן זית אם צריך
לחתוך את הגזר חיתוך גס ולהוסיף לשמן
בצלצלי שלוט לחתוך לשניים ואת השום וגם כן להוסיף לשמן הרותח
להוסיף את ציר הבשר והיין
לבסוף תבלינים - מלח, פלפל גרוס,סוכר חום, רוזמרין וטימין
להחזיר את חתיכות הבשר
להוסיף כוס מים רותחים עד כדי כיסוי הבשר
לסגור את הסיר ל - 5 דקות על אש גבוהה
להכניס לתנור 150 מעלות לשעתיים לפחות
הבשר אמור לצאת מאוד רך והנוזלים אמורים להסמיך
הערות
שילוב מנצח של סוג הבשר התבלינים והגזר, המצאה שלי
חייבים סיר אמייל כבד
הבשר יוצא חמאתי מעולה לילדים גם הירקות
מוגש על מצא אורז לבן