Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> סופגניות מיליון דולר בחצי שעה עבודה

סופגניות מיליון דולר בחצי שעה עבודה

סופגניות מיליון דולר בחצי שעה עבודה

תיאור המתכון

הנה לכם רעיון אדיר לסופגניות מיליון דולר בחצי שעה עבודה – בלי התפחה ובלי טיגון. המלאכה דורשת מיומנות בסיסית ומעט טרחה, אך התוצאה שווה בהחלט את ההשקעה.

מרכיבים

אופן ההכנה

שוקולד מריר-וויסקי או קפה
במיקרוגל ממיסים 100 גר' שוקולד מריר עם 1/2 כוס שמנת מתוקה. נזהרים לא לשרוף את השוקולד (מחממים חצי דקה, מערבבים מעט וחוזר חלילה עד שכל השוקולד נמס). מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הוויסקי (או מעט אספרסו חזק) ומניחים לצינון.

שוקולד-חלב
באותה שיטה מכינים גם מלית שוקולד חלב, שאהובה במיוחד על ילדים (ואם אלה ילדים גדולים – אפשר להוסיף גם כאן מעט אלכוהול - רום, ליקר תפוזים או כל ליקר אהוב אחר).

קרם חלבה וקרם נוטלה
מתחילים בהכנת קרם פטיסייר:
יוצקים לקערה קטנה 1/4 כוס חלב + 5 כפות קורנפלור ומערבבים עד שכל הקורנפלור נמס. מוסיפים 4 חלמונים וטורפים היטב.
בסיר קטן מחממים 1 ו-3/4 כוסות חלב + 1/2 כוס סוכר + 1 כפית תמצית וניל עד לסף רתיחה. מסירים מהאש.
מוסיפים כחצי כוס מהחלב הרותח לתערובת החלמונים תוך בחישה מתמדת.
שופכים את תערובת החלמונים חזרה לסיר החלב וממשיכים לבשל כדקה-שתיים נוספות תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש.

מחלקים את הקרם לשתי קערות.

לקערה אחת מוסיפים 2 כפות ממרח חלבה, לקערה השניה – 2 כפות ממרח נוטלה.
מכסים את שתי הקערות בניילון נצמד ומצננים.

בריבה וריבת חלב נשתמש כפי שהן, ללא צורך בהכנות נוספות.

שימו לב: את כל המליות אפשר וכדאי להכין יום מראש ולשמור במקרר עד השימוש.
את הסופגניות עצמן חובה לקנות ממש לפני המילוי וההגשה.

מילוי
מעבירים כל אחת מהמליות לשק זילוף עם צנתר מתאים. בעזרת הצנתר מחוררים את החלק העליון של הסופגניה ומזלפים פנימה כמות נאה של המלית. מקפידים להשאיר מעט מלית מבצבצת, כדי שנדע מה יש בפנים.

קישוט ועיטור
על סופגניות ריבה וריבת חלב - מפזרים מעט אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה.

את מליות השוקולד שנותרו (מריר וחלב) מחזירים לקערות (כל סוג בנפרד) ומחממים מעט במיקרוגל.
טובלים את החלק העליון של הסופגניה בציפוי והופכים חזרה על מגש.
על סופגניות שוקולד החלב (המיועדות לילדים) אפשר לפזר סוכריות מזרה צבעוניות.

לסופגניות החלבה והנוטלה נכין ציפוי של שוקולד לבן (מ-200 גר' שוקולד + 1/2 כוס שמנת מתוקה שנמיס יחד במיקרוגל בטכניקה שהוסברה לעיל).
גם כאן – טובלים את הסופגניות בציפוי ומיד הופכים חזרה על המגש.
את סופגניות החלבה מקשטים בשערות חלבה או פיסטוק קצוץ.
את סופגניות הנוטלה מקשטים במעט אגוזים קצוצים (או בראס).

מסדרים מבחר סופגניות מסוגים שונים על צלחת הגשה חגיגית ושמים במרכז השולחן. מדליקים נרות, שרים את שירי החג ונהנים מסופגניות ביתיות מהממות

המתכון באדיבות
קונדיטוריית שרון & רנה - קונדיטוריה אחרת המלאכה 4, ביתן 3 (ליד הדואר), פארק תעשיות אפק, ראש העין הצג טלפון
במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש