קדרת בשר שזיפים ותפו"אד מוזהבים מקורמלים "פלוימן צימאס"
מישאל פומפיאנסקי
11/11/2010
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה: 20 דקות + בישול של 6 שעות עד לילה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
קדרת בשר שזיפים ותפו"א מוזהבים מקורמלים
מרכיבים
- פרוסות רגלי עגל(מומלץ)
- 1 ק"ג שפונדרה/אסאדו ללא עצם/חזה/ או 5 רבעי עוף
- 8 תפוא"ד בינוניים קלופים
- 3 גזרים קלופים חצויים לשניים
- 1 בצל קלוף
- 4 שיני שום קלופים
- 10 שזיפים יבשים
- 1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
- 1/2 כף מלח אטלנטי גס
- 1 קישקע
- 1 כוס תה רגיל חזק
- 1/2 כוס סוכר לקרמל או 3 כפות סילאן
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.בסיר גדול ממיסים 50 ג"ר מחמאה או 3 כפות שמן צמחי
2.מניחים את רגלי העגל והבשר חתוך לחתיכות גדולות כ 250 ג"ר לנתח ומטגנים עד הזהבה קלה מפזרים את התבלינים ומעליהם את תפוא"ד הקלופים
3.מוסיפים את כוס התה ומפזרים את השזיפים מוסיפים מים עד לכיסוי
החומרים ומרתיחים כאשר המים רותחים מכינים קרמל מחצי הכוס סוכר
(בסיר קטן מניחים את הסוכר עם 1/2 כפית מים מערבבים עד לקבלת
תערובת זהובה חומה)מוסיפים לסיר הרותח ומכסים היטב לאחר כ 5דקות
מעבירים ללהבה קטנה/פלטת שבת/או
בתנור ב100 מעלות ל 8 שעות ללילה כרבע שעה לפני ההגשה לנקז נוזלים
ולהמשיך לבשל על אש קטנה או בתנור ליבוש התוכן
*ניתן להחליף את הבשר בעוף עם העור
*ניתן לעשות צימחוני יש להוסיף 5 גזרים מקולפים
וחתוכים לחצי ולהוסיף עוד 50 ג"ר מחמאה
*ניתן ורצוי להוסיף אורז אדום בשקיק בד
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר