התבשיל של סבתא שולה
- מתאים ל: כמנה ראשונה תמיד פתחנו במרק שנפלו בו ירקות ממה שיש.צח, לאחר מכן התבשיל של סבתא, וקינוח משתנה בהתאם למנה. מנות
- זמן הכנה: כשעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
ניתחי עוף ותפוחי אדמה ברוטב סמיך ומיוחד..שנאכל עם הרבה לחם לבן וטרי.
מרכיבים
- לרוטב:2גמבות מגורדות, 3 עגבניות מגורדות, בצל אחד מגורד, 2 כרעים מחולקות ל4 מנות, 4 תפוחי אדמה גדולים לבנים. פילפל שחור, מעט מלח, אבקת מרק פטריות, 4 כוסות מים.
אופן ההכנה
בסיר מניחים את המרכיבים המגורדים עם מעט שמן ונותנים לו מס דקות על האש, מניחים את הכרעיים ועלהם את תפוחי האדמה מתבלים פלפל ומלח מוסיפים מים רתוחים מעל התבשיל ונותנים לו להתבשל כשעה וחצי, כשהתבשיל מראה סימני בישול רכים לוקחים 3 כפות מרק פטריות פותחים אותו בכוס עם מעט מים ושופכים על התבשיל עד רתיחה וסמיכות התבשיל.
הערות
את האוכל החם מגישים עם לחם לבן טרי בכדאי לטבול בתוך הרוטב ותפוחי האדמה הרכים בפה.התבשיל הזה מגיע מאמי שלצערי עברה שוואה ושם בעצם תפוחי אדמה היה המרכיב העיקרי כמזון ורוטב שכמובן נעשה עם מעט קמח לסמיכות..אבל יש לו היסטוריה מיוחדת.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- כשר