מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > מתכון לפסח: ריזוטו של מצות ושומר

מתכון לפסח: ריזוטו של מצות ושומר

מתכון לפסח: ריזוטו של מצות ושומר

תיאור המתכון

מתכון פסח של יניב גור אריה ''מבשלים חוויה''

מרכיבים

אופן ההכנה

מכניסים את ראשי השומר לשקית צלייה (''קוקי'') מתבלים במלח, פלפל, מעט סוכר, שמן זית ויין לבן וצולים בחום של 200 מעלות, כ- 45 דקות, עד שהשומר רך מאוד, מצננים ופורסים דק.
מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה, מוסיפים את המרק הצח ומתבלים במלח, פלפל וכורכום, מביאים לרתיחה, מפוררים את המצות אל תוך המרק שבסיר ומבשלים כמה דקות עד שהמצות סופגות את הנוזלים שבסיר, (לא לבשל יותר מדי כדי לא לקבל דייסה), מערבבים פנימה את השומר.
להגשה: מפזרים מעל פטרוזיליה מסולסלת.