מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

חמין לחימום הבית

חמין לחימום הבית

תיאור המתכון

חמין לחימום הבית, והריח - גן עדן

מרכיבים

אופן ההכנה

לוקחים 2 בצלים גדולים חותכים לפרוסות דקות ומטגנים עד להזהבה.
יום לפני משרים שעועית במים עם טיפת סודה לשתיה לא חובה סודה לשתיה.

למחרת לוקחים בשר בקר כתף מספר 5 (אפשר עוף) ומבשלים שיהיה רך ויצא הלכלוך.

שופכים את המים של השעועית ושוטפים ושמים בסיר ומרתיחים קצת.

לוקחים סיר גדול חסין אש שמים את השעועית עליו תפוחי אדמה מקולפים וחצויים לחצי (כמה שרוצים) את הבשר את הקישקא ואחר כך את הביצים הקשות
ועל הביצים שמים קליפות בצל ממלאים מים עד לגובה הקישקא.
מחוררים את הקישקא עם קיסם שלא יתפוץ מוסיפים כף שטוחה מלח וכף מרק עוף.
מבשלים נותנים רתיחה.
שמים בתנור שחומם מראש בהתחלה בחום גבוה ואחר כך חום נמוך חום של שבת.
וזהו בתאבון
מוציאים למחרת שנגמר המים.
במידה ולא נגמר המים יש להגביר את החום.

הערות

מחכים שיהיה מוכן ומתנפלים...
בתיאבון