חמין קטניות ובשר דבשי
אודליה בן חמו (בלוג פנינת המטבח בתפוז)
10/11/2010
תיאור המתכון
קדירה חורפית של בשר, גריסים ושעועית - טעים להפליא!
מרכיבים
- כוס גריסים
- כוס וחצי שעועית לבנה מושרית ללילה במים
- 400 גרם בשר שפונדרה חתוך למנות
- 1 בצל חתוך רצועות
- רבע כף פפריקה מתוקה
- רבע כף כורכום
- כף דבש
- מלח ופלפל שחור
- ראש שום קטן שלם
- ביצים ותפוחי אדמה לפי הצורך
אופן ההכנה
מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים בו מעט את הבצל.
מוסיפים תבלינים ודבש ומערבבים.
מניחים את נתחי הבשר וסוגרים מכל הצדדים.
מוסיפים את הקטניות וכ - 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את השום, הביצים והתפוחי אדמה ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים מלח ופלפל ומעבירים לפלטת שבת או תנור בחום שבת.