נתחי הודו ביין אדום
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה ורבע
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל של נתחי הודו ברוטב יין עשיר בטעמים אופייני לאזור בוז'ולה בצרפת, באדיבות השף יעקב כץ, מתוך סדנת שף בקניון cinemall חיפה.
מרכיבים
- 1 ק"ג בשר הודו אדום (שווארמה)
- 100 ג' חזה אווז מעושן
- 5 כפות שמן
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 כפות קמח
- 1/2 כוס ציר בקר
- 2 כוסות יין אדום
- 2 שיני שום קצוצות
- 1עלה דפנה
- צרור פיטרוזליה קטן
- 1/4 כפית טימין
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון קטנה
אופן ההכנה
חותכים את בשר ההודו לקוביות של 3-4 ס"מ ואת חזה האווז המעושן לקוביות קטנות.
מחממים את השמן בסיר כבד ושטוח ומטגנים בו את הבצל עד לשקיפות.
מוסיפים את חזה האווז המעושן ומטגנים עד לפריכות.
מוסיפים את קוביות בשר ההודו ומתגנים בכל הצדדים.
מפזרים את הקמח על הבשר ומערבבים היטב.
מוסיפים את הציר והיין, מוסיפים שום, עלה דפנה, פטרוזיליה וטימין ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם.
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30-40 דקות על להבה נמוכה.
חוצים את הפיטריות הקטנות ומוסיפים לבשר. מבשלים יחד עוד כ 5 דקות מגישים חם ומקשטים בעשבי תיבול.
הערות
מומלץ להגיש בתוספת פסטה או סלט עלים.