אגסים ביין אדום וחמשת התבלינים
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף יעקב כץ, מתוך סדנת שף בקניון cinemall חיפה.
מרכיבים
- 4 אגסים גדולים
- 2 כוסות יין אדום חצי יבש
- 1 כוס מים
- 3/4 כוס סוכר
- 2 פרוסות קטנות של ג'ינג'ר טרי
- 1 מקל קינמון
- 1 יח' ציפורן
- 1 תרמיל הל
- קורט מוסקט
אופן ההכנה
קולפים את האגסים בקולפן ומשאירים בשלמותם עם הגבעול.
מוציאים את הליבה בעזרת כף פריזיאן או תפוחם מהצד התחתון של האגס.
משתמשים בסיר גדול במידה מספקת להכיל את האגסים בעמידה.
מוסיפים לסיר את היין, הסוכר, המים ואת חמשת התבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים לרוטב ומבשלים כ 15 דקות בכדי לרכך את האגסים ושלא יתפוררו.
מוציאם את האגסים לקערה.
מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה עד כדי שהוא מצטמצם לחצי.
מסננים את הרוטב על מנת שהרוטב יהיה חלק.
מצננים היטב ויוצקים על האגסים.