Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> אגסים ביין אדום וחמשת התבלינים

אגסים ביין אדום וחמשת התבלינים

אגסים ביין אדום וחמשת התבלינים

תיאור המתכון

באדיבות השף יעקב כץ, מתוך סדנת שף בקניון cinemall חיפה.

מרכיבים

אופן ההכנה

קולפים את האגסים בקולפן ומשאירים בשלמותם עם הגבעול.
מוציאים את הליבה בעזרת כף פריזיאן או תפוחם מהצד התחתון של האגס.
משתמשים בסיר גדול במידה מספקת להכיל את האגסים בעמידה.
מוסיפים לסיר את היין, הסוכר, המים ואת חמשת התבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האגסים לרוטב ומבשלים כ 15 דקות בכדי לרכך את האגסים ושלא יתפוררו.
מוציאם את האגסים לקערה.
מבשלים את הרוטב על להבה נמוכה עד כדי שהוא מצטמצם לחצי.
מסננים את הרוטב על מנת שהרוטב יהיה חלק.
מצננים היטב ויוצקים על האגסים.

במסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנהלחם בשר הרצליה אירועים חדש