מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > מתכון לפסח: פילה בורי עם קרם ירקות שורש ורוטב כרפס ולימון

מתכון לפסח: פילה בורי עם קרם ירקות שורש ורוטב כרפס ולימון

מתכון לפסח: פילה בורי עם קרם ירקות שורש ורוטב כרפס ולימון

תיאור המתכון

מתכון של יניב גור אריה ''מבשלים חוויה''. מתאים במיוחד לפסח

מרכיבים

אופן ההכנה


לרוטב: בשמן זית מטגנים שום וסלרי עד להתרככות קלה וניחוח נעים, מתבלים במלח וצ'ילי, מוסיפים מיץ לימון וחצי כוס מים ומבשלים עוד 5 דקות.
לפירה שורשים: מניחים בסיר שורשי סלרי,פטרוזיליה ולפת (קלופים וחתוכים לקוביות), מכסים במים ומבשלים כ- 45 דקות, עד ריכוך, טוחנים במעבד מזון עם מעט ממי הבישול עד למרקם של קרם.
מורחים את פילה הדגים, היטב בשמן זית ומסדרים בתבנית תנור על גבי נייר האפייה.
לפני ההגשה אופים את הדגים בתנור חם מאוד (200 מעלות) כ- 10 דקות, עד שהם מוכנים.
מסדרים בצלחת פירה שורשים, מניחים מעל נתח דג ומפזרים מעל ומסביב מהרוטב.