מתכון לפסח: פילה בורי עם קרם ירקות שורש ורוטב כרפס ולימון
- מתאים ל: 10 מנות מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של יניב גור אריה ''מבשלים חוויה''. מתאים במיוחד לפסח
מרכיבים
- 10 פילטים של דג ים בשרני (כמו בורי או מוסר) חצויים
- 3 שורשי סלרי
- 2 שורשי פטרוזיליה
- 1 לפת
- לרוטב כרפס ולימון:
- צרור גדול של עלי סלרי אמריקאי קצוצים
- מיץ משני לימונים גדולים
- 5 שן שום כתושות
- מלח וצ'ילי גרוס
- שמן זית לפי הצורך
אופן ההכנה
לרוטב: בשמן זית מטגנים שום וסלרי עד להתרככות קלה וניחוח נעים, מתבלים במלח וצ'ילי, מוסיפים מיץ לימון וחצי כוס מים ומבשלים עוד 5 דקות.
לפירה שורשים: מניחים בסיר שורשי סלרי,פטרוזיליה ולפת (קלופים וחתוכים לקוביות), מכסים במים ומבשלים כ- 45 דקות, עד ריכוך, טוחנים במעבד מזון עם מעט ממי הבישול עד למרקם של קרם.
מורחים את פילה הדגים, היטב בשמן זית ומסדרים בתבנית תנור על גבי נייר האפייה.
לפני ההגשה אופים את הדגים בתנור חם מאוד (200 מעלות) כ- 10 דקות, עד שהם מוכנים.
מסדרים בצלחת פירה שורשים, מניחים מעל נתח דג ומפזרים מעל ומסביב מהרוטב.