כבד עוף ביין ופטריות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות השף יעקב כץ, מתוך סדנת שף בקניון cinemall חיפה.
מרכיבים
- 500 ג' כבדי עוף
- 4 כפות שמן
- חצי כוס ציר עוף
- 1 בצל קצוץ דק
- 200 ג' פטריות יער פרוסות
- 200 ג' פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס יין אדום
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
צולים את הכבדים באש מטעמי כשרות.
שמים במחבת גדולה 2 כפות שמן ומטגנים את הכבדים טיגון קצר.
יוצקים מעליהם את ציר העוף, מערבבים ומורידים מהאש.
במחבת אחרת מחממים 2 כפות שמן, מזהיבים את הבצל, מוסיפים פטריות וגמבות ומבשלים על אש נמוכה מס' דקות.
מוסיפים את הירקות המוכנים לכבדים, מתבלים בפפריקה, מלח, פלפל ומוסיפים את היין.
מבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה ללא כיסוי, מערבבים בעדינות כדי לא לשבור את הכבדים.
מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
הערות
מומלץ להגיש בתוספת פירה או פולנטה.