כיסוני טונה וחצילים אפויים ברוטב טחינה וסלט עגבניות פיקנטי
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
סלט טונה על בסיס חציל קלוי באש גלויה, מיץ לימון, מלח ומעט שמן זית, ממולא בתוך כיסוני בצק סיגר ואפוי בתנור, מוגש לצד סלט עגבניות שרי צנוברים וטחינה.
באדיבות חברת טונה סטארקיסט.
מרכיבים
- 2 חצילים קטנים
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם עשבי תיבול
- 4 שיני שום
- מיץ לימון
- 4 עלי סיגר
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות טחינה גולמית
- 200 גרם עגבניות שרי
- 2 ענפי פטרוזיליה
- כפית צנוברים
אופן ההכנה
1. להכנת הטחינה: בקערת המיקסר הניחו 3 כפות טחינה גדושות, מיץ לימון אחד, 1/4 צרור פטרוזיליה, 1/4 צרור נענע, שיני שום מלח ופלפל ועבדו למשחה ירוקה, במידת הצורף הוסיפו מעט מים.
2. מניחים שני חצילים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ. מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל. קוצצים גס.
3. להכנת המלית: ערבבו בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי ומעט מסלט הטחינה, תקנו תיבול עם מעט לימון ומלח. שימרו בקירור.
4. מורחים את עלי הסיגר במעט שמן, ובמרכז כל עלה מניחים כף מלית. סוגרים באמצעות קיסם גדול ואופים בחום 180 מעלות כ-10 דקות.
5. במרכז צלחת הגשה מניחים מעט טחינה, מניחים את הכיסון האפוי ולצידו מספר עגבניות שרי מתובלות במלח ופלפל.