מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

סלט חם-קר

סלט חם-קר

תיאור המתכון

סלט טעים טעים שחציו מוקפץ, וחלקו רענן וטרי.
ליד גבינות או ליד בשר או פשוט כארוחה טעימה, מזינה, ודלת קלוריות בפני עצמה.

מרכיבים

אופן ההכנה

בקערה לערבב את החסה, העגבניות, המלפפון והגזר.

לחמם מחבת משומנת קלות (למקפידים על הגזרה - ראו הערות) ולהוסיף את הבצל תוך ערבוב מדי פעם עד שנהיה שקוף (לזירוז התהליך מומלץ לכסות המחבת בין הערבובים).
לבצל השקוף להוסיף את הפטריות והפלפלים ולהמשיך בערבוב-טיגון עד שמתרכך ומתקרמל.
להוסיף לירקות המוקפצים רוטב סויה, מלח ופלפל לפי הטעם.

לשפוך את הירקות המקורמלים החמים על הירקות הטריים ולערבב.

בתיאבון.

הערות

**לגיוון ניתן להוסיף קוביות גבינת חלומי מטוגנות קלות.

**ניתן להקפיץ 1/2 מכמות רצועות הגזר והפטריות ואת הכמות שנותרה להוסיף טרי.

**למקפידים על הגזרה - ניתן להקפיץ את הירקות במחבת על בסיס מעט מים רותחים - ולהוסיף כל פעם עוד מעט מים אם המחבת מתייבשת מדי. מתקבל אפקט זהה של ירקות מקורמלים ללא הקלוריות.