מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > עוגה חגיגית של תפוחים ושקדים

עוגה חגיגית של תפוחים ושקדים

עוגה חגיגית של תפוחים ושקדים

תיאור המתכון

מאת "השף הלבן"

מרכיבים

אופן ההכנה

1. לאפות את הבצק הפריך על מגש אפייה, בטמפרטורה של 160 מעלות כ-15 דקות עד הזהבה קלה. כשיוצא מהתנור, לחרוץ את הבצק עם 8 רינגים (כל רינג בקוטר 5 ס"מ). להעביר את הבצק עם הרינג למגש אחר.
2. להכנת מלית התפוחים - לבשל את התפוחים עם הסוכר והקינמון על אש בינונית כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. כאשר התפוחים רכים ומקבלים גוון זהוב, להוסיף את החמאה ולהמשיך לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט. להוריד מהאש ולהוסיף את הקורנפלור. לחלק את התפוחים בין 8 הרינגים ולדחוס בעזרת כפית.
3. להכנת שכבת השקדים: לערבב את השקדים עם הסוכר והחלבון. להניח שכבה דקה של שקדים מעל התפוחים, ככפית מן התערובת ולהדק היטב.
4. לאפות כ-20 דקות על חום של 180 מעלות עד שהשקדים מקבלים צבע זהוב.
5. כשהרינג עדיין חם, להעביר סכין בזהירות מסביב ולהוריד את הרינג.
6. מומלץ להגיש עם קצפת או גלידת ווניל
• במקום להכין יחידות אישיות ניתן להכין בתבנית אחת גדולה