מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכונים מיוחדים> חנוכה 2010: סופגניה במלית קרם ערמונים ושוקולד לבן

חנוכה 2010: סופגניה במלית קרם ערמונים ושוקולד לבן

חנוכה 2010: סופגניה במלית קרם ערמונים ושוקולד לבן

תיאור המתכון

באדיבות מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנה של הסופגניה:
1. מערבבים את השמרים עם 1/4 כוס מים וכף קמח ומשרים כ5 דקות.
2. מקציפים את הביצים והסוכר.
3. ממיסים את המרגרינה.
4. מערבבים את כל חומרי הסופגניה ולשים עד לקבלת בצק אחיד ונותנים לבצק לנוח כ -30 דקות.
5. יוצרים 12 עיגולים מהבצק, ונותנים לבצק לנוח עוד כ-30 דקות.
6. מחממים את השמן ומטגנים את הסופגניה מכל צד עד לקבלת צבע זהוב.

אופן הכנה קרם הערמונים:
1. חורצים את הערמונים ואופים בתנור בחום 200 מעלות 15 דקות, לאחר מקלפים את הערמונים.
2. מערבבים את הערמונים עם השמנת, אבקת הנוגט והסוכר ומרתחים בחום נמוך שתי דקות.
3. לאחר שמורדים מהאש, מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס.
4. מעבירים את הקרם למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מחית קרמית ואחידה.
5. מקררים את הקרם ומזלפים לתוך הסופגניה.