סלט שומר, סלרי וחמוציות
תיאור המתכון
באדיבות השף ישי אטיאס.
מרכיבים
- 1.5 ק"ג שומר נקי ושטוף
- 150 גר חמוציות חצויות
- ½ כוס של פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס של סלרי אמריקאי חתוך דק באלכסון
- מיץ מ 3 לימונים
- שמן זית כתית מעולה
- מלח
אופן ההכנה
חותכים את השומר לפרוסות דקות (אפשר במעבד מזון בלהב דק) שומרים במים עם מעט מיץ לימון.
*ניתן לשמור כך למשך כמה שעות לפני ההגשה.
הגשה:
בקערת ערבוב מכניסים את השומר (לאחר שסונן היטב מעודפי מים).
מוסיפים את הסלרי , פטרוזיליה וחמוציות.
מתבלים בשמן זית מיץ לימון ומלח.
מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול.