לזניה תפו"א ובשר
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 45
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
לזניה תפו"א עם בשר ברוטב פיטריות
מרכיבים
- 5 תפוחי אדמה גדולים
- עלי לזניה
- 3 שיני שום
- 1 ביצה
- חצי כפית מלח
- מעט אגוז מוסקט
- פילפל לבן 1/2 כפית
- לבשר-למלית:
- 1/2 קג'בשר בקר
- 2 בצל
- פילפל שחור 1/2 כפית
- פיתריות
- מעט מלח
- כף פסטו
- רוטב:
- שמנת צימחית
- אבקת מרק פיתריות או אבקת מרק בצל
אופן ההכנה
להרתיח את התפוח אדמה
ולהכין פירה להוסיף לפירה את כל המרכיבים ביצה, מלח, שום כתוש, פילפל לבן, מלח וכו
ולהניח בצד.
לאחר מכן לקחת את הבשר לתגן את הבצל להוסיף פיטריות פסטו מלח וכו'
לקחת עלי לזניה להניח על התבנית למרוח חצי מהמלית של הפירה ולאחר מיכן למרוח את כל הבשר ושוב להוסיף עלי לזניה
לערבב את השמנת הצימחית עם אבקת מרק בצל או פיתריות ולישפוך על התבנית להכניס לתנור 45 דקות 180 מעלות ובתאבון
*זכיות למתכון זהבה כהן
הערות
מתאים לארוחה בשרית מלאה...