שניצל טופו ברוטב קוזו
תיאור המתכון
באדיבות ליאורה אקוקה-גולדברג
מרכיבים
- 1 חבילת טופו טבעי אורגני
- 2 כפות גבישי קוזו לעיבוי רטבים
- 2 כפות מיסו בהיר (פולי סויה ומלח ים שעברו תהליך תסיסה כשנה או יותר ועשירים בחלבונים ואינזימים)
- 1 כפית שמן שומשום כהה- toasted sesame oil
- עירית - גבעולים לקישוט
אופן ההכנה
1. לייבש את הטופו היטב, לחצות לחצי ולחתוך לרצועות מלבניות לייבש עם מגבת נייר את המים.
2. במחבת חם להוסיף טיפה של שמן שומשום ולהניח את מלבני הטופו מספר דקות עד שצבעם זהוב ולהניח על נייר בצד.
3. ליצור ערמה של מלבני טופו בצד ואז בצד הכנה לרוטב - בכוס לשים 2 כפות מיסו וגבישי קוזו ולהמיס בכוס מים פושרים - לערבב היטב עד שהגבישים והמיסו נמסים.
4. לחמם את השמן הנותר במחבת חם להקפיץ רצועות ג'ינג'ר כדקה עד לקבלת ארומה חזקה, להוסיף את המיסו והקוזו ומים ליצירת רוטב סמיך.
5. לערבב כמספר דקות 2-3 דקות - להוריד מהאש מיד כדי שהרוטב לא יתקשה.
6. בצלחת עמוקה ורחבה להניח את מלבני הטופו הזהובים ולשפוך את הרוטב מעל ולקשט בגבעולי עירית או בצל ירוק.