סופגניות אפויות
- מתאים ל: 24 מנות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות יונתן מצליח, שף קונדיטור.
מתכון של בצק שמרים עשיר בנוזלים ונוח לעבודה. התוצאה המתקבלת היא טעם של סופגניות עם חסכון גדול בקלוריות ובשומן.
מרכיבים
- 650 גרם מים
- 50 גרם שמרים טריים
- 1 ק"ג קמח שטיבל מספר 2 מנופה
- 200 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 3 ביצים מספר 2
- 3 חלמונים
- 100 גרם שמן
- גרידה מתפוז שלם
- 3 כפות תמצית וניל
- 3 כפות רום
- שמן לשימון הבצק
- אבקת סוכר לקישוט
- ריבה לזילוף
- [מחית אגוזי לוז אופציה]
אופן ההכנה
1. שמים בקערת מיקסר עם זרוע גיטרה את המים והשמרים ומערבבים במטרפה.
2. מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח, הביצים, החלמונים, השמן, גרידת התפוז, הוניל והרום.
3. מעבדים במהירות נמוכה כ-2 דקות לאיחוד החומרים, מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים למשך 7 דקות נוספות. הבצק בסוף העיבוד ייכרך סביב הזרוע.
4. מעבירים לקערה ומשמנים את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.
5. מחלקים את הבצק ליחידות במשקל 60-80 גרם ומניחים בתבנית עם נייר אפייה ברווחים של 5 ס"מ. [יש לעבוד עם ידיים משומנות]
מניחים להכפלת הנפח. בגלל שהבצק נוזלי רצוי ומומלץ להניח את היחידות בתבניות אישיות משומנות כדי לתת לצורה הסופית את המראה העגול.
6. מחממים תנור לחום 220 מעלות אופים למשך 10-15 דקות לקבלת צבע חום, מקררים.
7. לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר ומזליפים ריבה רצויה .