מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק מינסטרונה חורפי

מרק מינסטרונה חורפי

מרק מינסטרונה חורפי

תיאור המתכון

מרק מינסטרונה שעושה טעם של עוד. אחד הטעמים שיעבירו את החורף בהנאה. יש להשקיע בהכנה, אך התמורה גדולה ומהנה.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר בינוני את השמן ומטגנים את הגזר,הכרישה והשום טיגון קל.
2. מוסיפים את: הרסק, הסוכר, שעועית ירוקה והתבלינים שבבד.
3. אחרי כ- 2 דקות טיגון של כל המרכבים הללו מוספים את העגבניות ומערבבים עד לכדי צימצום הנוזלים.
4. מוסיפים את המים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
5. מוסיפים את הכרוב הקצוץ והאפונה ומערבבים ומבשלים כ- 5 דקות. מוסיפים את עשבי התיבול והפסטה.
6. טועמים ומשפרים תיבול מוספים מלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל עוד כ - 15 דקות.

מצרכים:1 כוס שעועית יבשה שהושרתה במים יום שלם 1 כוס אורז מסוג ריזוטו - אפשר גם פסטה קצרה 2 ליטר מים 3 בצלים בינונים קצוצים דק 40 גר חמאה 1 קופסה עגבניות משומרות או חצי קילו עגבניות טריות קלופות 1/3 כוס שמן זית משובח מיץ מחצי לימון טרי גבינת פרמזן מגוררת פלפל שחור ומלח לפי הטעם לתיבול מבחר ירקות: 2 גזרים קצוצים דק 3 גבעולי סלרי חופן שעועית ירוק החצי כרוב לבן קצוץ 2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות 4 פרחי ברוקולי 8 פרחים בינונים של כרובית
אופן ההכנה:1. בסיר גדול ממיסים את החמאה, ומוסיפים את הבצל ומעט מלח ומערבבים היטב. מבשלים כ- 3 דקות עד שהבצל רך ושקוף.2. מוסיפים את כל הירקות החתוכים ואת השעועית היבשה ומבשלים כ- 6-10 דקות על להבה בינונית.3. מוסיפים את העגבניות לאחר שהם רוסקו במעבד מזון.4. מכסים את הסיר ומניחים לכל הירקות והעגבניות להתבשל כ- 30 דקות.5. טועמים את המרק ומשפרים תיבול במלח ופלפל ומוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד כ- 40 דקות עד שעה.6. מוסיפים את האורז או הפסטה ומבשלים עד שהם יתרככו אך עדין קשים מעט.7. מוזגים לצלחת או לקערית ומסופים לכל צלחת כף גדושה של גבינת פרמזן ומערבבים.מצרכים:3 קישואים/זוקיני1 בצל סגול קצוץ4 גזרים קלופים2 כפות שמן זיתלציר הירקות:1 בצל קלוף וקצוץ גס1 גזר קלוף וקצוץ גס1 כרישה שטופה ונקייה וחתוכה לחתיכות גסות1 ק"ג דלעת


לרביולי:3 ביצים 250 גרם קמח מלח ופלפל לפי הטעם גבינת ריקוטה 1 כף גבינת פרמזן מגוררתמעט אגוז מוסקט מגורד 1 ביצה טרופה בטמפ החדר
אופן ההכנה:1. לציר הירקות: שמים בסיר את כל מררכיבי הציר ומוסיפים 2 ליטרים של מים ומרתיחים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ- חצי שעה בערך. מסננים ומחזירים את הנוזלים לסיר. מוסיפים את הדלעת ומבשלים עוד חצי שעה עד שהדלעת רכה לגמרי וטוחנים בבלנדר או במוט ידני.2. מכינים את הבצק לרביולי: שמים את הקמח, הביצם ומעט מלח. בקערת של מעבד מזון ומערבבים בפולסים קצרים עד שנוצר פירורים. מעבירים את הפירורים למשטח עבודה ולשים עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים במקרר כשעה. שמים את גבינת הריקוטה בקערה ומועכים במזלג. מוסיפים את התבלינים ואת גבינת הפרמזן ומערבבים יחד לתערובת אחידה ומניחים בצד.3. חותכים את הגזר, הבצל והקישואים לקוביות קטנות ומניחים בצד.4. מחלקים את בצק הרביולי ל - 2 חלקים. מרדדים את בצק לעלה מלבני ארוך מורחים ביצה טופה ומניחים כפית ממילוי הגבינה לאורך כל העלה עם רווחים בינהן (שומרים בצד מעט מהמלית). מניחים את העלה השני על העלה הראשון. מהדקים את שני העלים ודואים שלא ישארו בועות אוויר בתוך הבצק. חותכים בעזרת סכין לריבועים. מרתיחים מים בסיר רחב עם מעט מלח.5. במחבת רחבה מחממים את השמן זית ומוסיפים את הקישואים הגזר והבצל ומאדים עד שהם מתרככים, מוסיפים את העירית ומערבבים. מכבים את האש ושמים בצד6. מחממים שוב את המרק על להבה נמוכה טועמים ומשפירם תיבול במלח ופלפל.7. בסיר עם מי המלח הרתוחים זורקים את הרביולי ומבשלים עד שהם צפים ועוד דקה ומוצאים ומסננים.8. מוזגים את המרק לצלחות ומניחים בכל צלחת רביולי לפי הטעם ומזרים את הירקות על פני המרק. מי שרוצה מפזר מעל גם ממילוי הגבינה ששמרנו בצד ומטפטפים מעט שמן זית לפי הטעם

הערות

מומלץ לשלב עם קציצות מן הצומח לשם ארוחה בריאה ביותר.


קישורים:
קייטרינג